VDS Neden gereklidir? Fundamentals Explained

Bunun olmasını önlemek için WordPress’i yalıtılmış bir sanal sunucuda çalıştırır ve dış dünyayla yalnızca sınırlı bağlantı noktaları ve protokoller aracılığıyla iletişime izin verirsiniz.

Hem maliyet açısından uygun hem de ihtiyacınız olan sistemin özelliklerini karşılamaya yetecek kadar değer sunuyor.

Linux üzerinde cPanel gibi hazır kontrol panelleri tercih edilebileceği gibi LEMP LAMP gibi yapılarda oluşturulabilir. Home windows tarafında Plesk ve MaestroPanel gibi hazır paneller kullanılabileceği gibi ihtiyaç olan servisler tek tek kurularak kulanım sağlanalabilir.

Bu sistemlerin ne olduğunu ve nasıl çalıştığını bir çAlright ziyaretçimiz sormaktadır. Tam olarak anlatmak gerekirse Sanal Sunucu bir fiziksel sistem üzerine kurulan sanallaştırma yazılımı veya sanallaştırma platformu ile bu fiziksel sistemin birden fazla ayrı sistem gibi kullanılmasının sağlanmasıdır. Terimsel olarak VPS ve VM kısaltmaları ile anlatılır.

27 Ağustos 2018 three Mins Read through 213 Views 0 Responses İnternet ortamında sunulan verilerin barındırıldığı ve erişime açık hale geldiği cihazlara sunucu advertisementı verilirken bu sunucular veri merkezlerinde fiziksel olarak barınmaktadır. Sanal sunucu ise fiziksel sunucunun sanallaştırma yazılımlarından herhangi birini kullanarak belirli parçalara bölünüp birbirinden bağımsız hizmet vermelerini sağlayan yapıdır.

Özel sunucular genellikle daha pahalı olmasına rağmen, daha fazla esneklik ve performans sağlarlar. Ortak sunucular ise genellikle daha ekonomik bir seçenektir, ancak diğer kullanıcıların etkinlikleri sunucu performansını etkileyebilir.

Bazı işletim sistemleri daha karmaşık olabilir ve daha fazla teknik bilgi gerektirebilir. Eğer yeni başlayan bir kullanıcıysanız, daha kullanıcı dostu ve kolay bir işletim sistemini tercih etmek daha mantıklı olabilir.

Kurulumunun kolay olması, kolayca değişiklik yapılabilmesi, işlemlerin hızlı bir şekilde yapılması; sanal sunucuların diğer avantajlarına örnektir.

CPU ve RAM gibi kaynaklar VDS sunucuları arasında paylaşılmaz. Her kullanıcının kendi kaynağı vardır. Bu nedenle, diğer kullanıcıların web siteleri birbirlerinin performansını etkilemez.

Güvenlik ve İzolasyon : click here Sunucu Kiralama hizmeti sunduğu sanallaştırma teknolojisi ile izolasyon sağlar ve veri kaybı riskini azaltır. VDS Sunucularda her sunucu ayrı disk, işlemci ve ram kaynaklarına sahiptir.

Ücretsiz kurulum hizmeti ile birlikte sağlanan yönetim desteği, sunucu yapılandırmanız ve temel kullanımlarınız ile ilgili measurement her zaman destek olacak bir uzman ekip sunmaktadır.

VDS Sunucunuz seçtiğiniz işletim sistemi ile birlikte dakikalar içerisinde hazır hale gelecektir.

Web sitenize en uygun softwareı belirlerken; işlevsel, ekonomik özelliklerinde olduğu kadar güvenilirlik şartlarını da sağladığından emin olmalısınız.

VDS’in Sanal Atanmış Sunucu olarak adlandırılması kullanıcılara sabit sunucu kaynaklarının ayrılması sebebiyledir. Kaynaklar sabit olduğundan, kullanıcılar birbirlerinin kaynaklarını ihlal edemez. Her bir sanal sunucu, komşularından bağımsız olarak çalışır; birinin kaynakları diğerine aktarılmaz. İşletim sisteminiz ve kaynaklarınız sistemdeki diğerlerinden tamamen izole edilir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *